Marianne

Marianne Graafland heeft vijfentwintig jaar ervaring in het onderwijs van leerkracht, tot  remedial teacher en schoolleider van o.a. een afdeling voor hoogbegaafde leerlingen. Gelijktijdig de opleiding gedaan voor Coach en Counselor, Hartcoherentie, Mindfullness en cognitieve gedragstherapie MBTC, Emotioneel evenwicht, EMDR, EFT, ADHD-specialist en Hypnose.

Met deze technieken en aanpak kan zij zowel emotionele problemen, als lichamelijke klachten aanpakken. Het werkt bijvoorbeeld bij fobieën, angststoornissen, depressie, presentatieangst, examenvrees en faalangst, trauma’s, PTSS, pestklachten, stressklachten, eetstoornissen en verslavingen, maar ook bij rugpijn, hoofdpijn en migraine, andere pijnklachten, ADHD, allergieën en meer. Bovenstaande klachten hebben allemaal te maken met stress die zich bij jou uit.

 

Motivatie

 

Soms stopt de energie even met stromen, kun je het verleden (trauma)  of je huidige situatie niet loslaten. De rek is er gewoon even uit en zie je jezelf stilstaan of zitten…… Hoe verder? Geen energie, piekeren, angsten en fysieke klachten. Waar moet je het zoeken? Zijn er tekorten op het gebied van vitamines, of allergische reacties voor voeding? Onder elk probleem zit een emotie, of ervaring; kun je dit herkennen, erkennen, loslaten en er naar leven, dan kun je verder!

Graag begeleid ik mensen in veerkrachtig en vitaal te worden met verschillende technieken en inzichten. Wetenschappelijk onderzoek en de ervaringen van cliënten wijzen uit, dat deze methodes leiden tot minder stress, meer balans, emotioneel welzijn, vitaliteit, tevredenheid, een betere gezondheid en tot hogere prestaties.

Over mij!

 

Moeder, therapeut, meerschoolse zorgcoördinator, leerkracht, remedial teacher, voormalig schoolleider van o.a. een school met afdeling voor hoogbegaafde kinderen en eigenaar van praktijk HeartMind.

Als alle puzzelstukjes van werkervaring, opleidingen en levenslessen op hun plek vallen en je beseft, nu is de tijd gekomen om op een andere zinvolle wijze invulling te geven aan je werk, dan is dat de start van HeartMind.

 

Op weg......

Al vanaf heel jong, wist ik dat ik juf wilde worden. Altijd bezig met neefjes, nichtjes, babysitten en leiding geven bij verenigingen. Na de PABO ben ik met veel plezier en enthousiasme in het basisonderwijs begonnen als leerkracht, waarbij al snel duidelijk werd dat er veel verschillende kinderen met verschillende behoeften op leergebied en gedrag in de groep zaten, waar ik meer over wilde weten. Er volgden een opleiding voor remedial teacher, Intern Begeleider en specialist hoogbegaafde kinderen. Toch bleef het kriebelen; ik wilde meer, zoals invloed uitoefenen op het beleid. Studies opgepakt op het gebied van management en gaan werken op verschillende conceptscholen als schoolleider. Maar… was dit wat ik zocht?

 

Leerschool.

Van alle kinderen, ouders en collega’s kon ik leren en moest ik mezelf geweld aan doen om te handelen vanuit wat er op die plek van mij werd verwacht. Er gebeurde van alles in mijn hoofd, omdat ik geloof dat als dingen niet lekker lopen, je heel breed moet kijken op fysiek, mentaal en emotioneel niveau. Een leerprobleem of gedrag staat niet vaak alleen en pas als je je veilig voelt, kom je tot leren en ontwikkelen. Een handelingsplan kan een eerste aanzet zijn, maar daar help je de ouder of kind vaak niet voldoende mee. Ons brein heeft ongekende mogelijkheden en zo ook ons eigen lichaam. Soms is er wat hulp nodig om dat te activeren.

Ondertussen kreeg ik belangstelling voor complementaire geneeswijze en voeding. Leergierig deed ik verschillende opleidingen op het gebied van coaching, hypnose, hartcoherentie (HRV= Heart Rate Variabiliteit), EMDR, ADHD, EFT, TFT, NLP, Emotieregulatie, Etherische oliën, Kinesthetisch spiertesten, Mindfulness, Cognitieve gedragstherapie MBTC, Beeldcoaching,  systemisch werk (familie- en organisatie opstellingen) en Energisch morfologisch bloedonderzoek. Steeds duidelijker werd, dat ik mijn werk en passie wilde combineren.

Alles wat aandacht krijgt groeit!

Focus op wat je wenst!

 

Elke keer sta ik weer versteld van, wat er gebeurt, als je aan de juiste knoppen weet te draaien op het gebied van voeding, vitamines, supplementen, coaching, hypnose, systemisch werk en emotieregulatie.

Graag deel ik mijn ervaringen en kennis met jou. Je bent van harte welkom bij “HeartMind”. Samen gaan we op weg naar balans en vitaliteit op alle niveaus. Het systemisch werken met opstellingen of familieopstellingen kan ook voor groepen, scholen, teams of gezinnen worden ingezet

Je kunt een probleem niet oplossen met de denkwijze die het heeft veroorzaakt! (Albert Einstein)

Hartelijke groet,

Marianne