Hypnotherapie

Hoe het werkt!

 

Effectiever dan een psycholoog. In een paar sessies van je probleem af met hypnotherapie. Inmiddels werken er al 70 ziekenhuizen in Nederland met een hypnose therapie behandeling. Toch hangt er vaak nog iets zweverigs omheen, maar dat is absoluut niet nodig en niet terecht. 

 

De meest succesvolle therapievorm, zonder dat het eng of vreemd is. Het geeft mogelijkheden om in korte tijd positieve en duurzame veranderingen in het lichaam en geest te bewerkstelligen. Door het bewuste te omzeilen en positieve intenties aan het onbewuste te geven, komen er heel mooie dingen tot stand, die je met alleen wilskracht niet kunt behalen. Onder hypnose verlies je niet de controle over jezelf en zal je niets toelaten, wat je eigenlijk niet wilt.

Je gaat in diepe ontspanning en bent eigenlijk hyper geconcentreerd. Er is inmiddels zoveel wetenschappelijk bewijs van de werking van hypnose, dat het een zeer geaccepteerde therapie vorm is geworden. 

 

Hypnotherapie kan worden ingezet bij lichamelijke,  psychische en emotionele klachten, met als doel deze te verminderen of op te lossen. Ook bij het verbeteren van prestaties en sportactiviteiten. Bij kinderen met functionele buikpijnklachten is gebleken, dat het de meest succesvolle behandeling is. Vaak vindt de huisarts geen ziekte of afwijking bij kinderen met buikpijn. De buikpijn heet dan functionele buikpijn. De buikpijn ontstaat als de darmen gevoelig zijn voor bijvoorbeeld spanningen.

 

Hypnose is eigenlijk een diepe ontspanning. Vergelijkbaar met het gevoel tijdens een meditatie of voordat je in slaap valt. Je  ondergaat je behandeling bewust, je hebt weet van waar je bent en dat je in hypnose gaat. In hypnose is het mogelijk om met je onbewuste brein te communiceren. Je bewuste brein is het brein waar je mee beredeneert , analyseert en beslissingen neemt. Slechts 5 procent van wat we doen is bewust. 95 procent van alles wat we doen, is onbewust. Het onbewuste bepaalt voor 95 procent ons handelen en is de bril waardoor wij de werkelijkheid waarnemen. Je onbewuste brein kan 200.000 keer meer verwerken en opnemen dan je bewuste brein. In je onbewuste brein zitten opgeslagen waarden, normen, ervaringen, trauma’s en overtuigingen.

Veel therapieën zoeken de oplossing in het bewuste brein. Als het probleem of de overtuiging vanuit het onbewuste komt, is het bijna onmogelijk op dit op bewust niveau te veranderen. 

Als kind heb je jezelf een patroon aangeleerd. Dat was toen op dat moment de juiste oplossing en zorgde dat je verder kon. Nu kun je er last van hebben en ervaar je het als een probleem. Het probleem zit opgeslagen in je onbewuste en dat is ook de plek waar je het probleem moet oplossen. 

 

Hypnose kun je inzetten bij: 

 • Belemmerende en negatieve overtuigingen
 • Perfectionisme, uitstelgedrag, onzekerheid.
 • Ongewenste gewoonten
 • Allergieën 
 • Problemen rond gewicht
 • Angsten en fobieën
 • Stress en burn-out klachten
 • Faalangst
 • Buikpijn (kinderen)
 • Klachten rond hoog gevoeligheid
 • Negatief, laag zelfbeeld
 • Zelf inzicht

Hoe ziet een sessie eruit: 

Eerst een intake en een uitleg over de behandeling. De behandeling zelf. Napraten en vervolgens even de tijd nemen om het rustig te verwerken; geen drukke afspraken of activiteiten plannen. De totale behandeling neemt ongeveer 1 uur tot anderhalf uur in beslag. De volgende sessie start weer met een kort gesprek en vervolgens de behandeling. Tijdens de behandeling worden er ook technieken vanuit NLP, EMDR en EFT ingezet. Daarnaast ook voedingsvoorschriften en eventueel vitamine en/of supplementen.

 

Voor de meeste problemen heb je 3 sessies nodig. Bij  het buikpijn traject met kinderen horen ook opdrachten voor thuis en meditaties. 

 

Waar kies jij voor? 

Wil je eindelijk af van je probleem, of wil je dat je kind weer vrolijk en zonder klachten door het leven gaat? Dan wordt het nu tijd om dat achter je te laten.

Ik help je er graag mee!

 

Maak meteen een afspraak!